Afvalkalender 2019

Hoogstwaarschijnlijk is de afvalkalender voor 2019 ondertussen bij u in de bus gevallen. Geef deze afvalkalender een opvallende plaats in uw huis, zo bewijst hij goede diensten.

De ophaaldatums voor de bordeaux huisvuilzak, de blauwe pmd-zak, de groene gft-container, papier en karton, grofvuil en de ophaling bij minder mobiele inwoners zijn terug te vinden in de kalender. U leest er ook elke maand sorteer- en preventietips om onze gemeente netjes te houden. De sorteerregels over afvalsoorten die ingezameld worden op het containerpark staan niet langer in de afvalkalender. Op de website van Limburg.net vindt u wel een handige sorteergids.
 
U doet er goed aan om zoveel mogelijk afval buiten te zetten bij de ophalingen aan huis. Deze ophalingen zijn namelijk erg duur: de vrachtwagen rijdt sowieso, of er nu weinig of veel wordt buiten gezet. Restafval kan enkel meegegeven worden bij de ophaling aan huis, hiermee kunt u niet terecht op het sorteerpark). Geef ook zoveel mogelijk pmd en gft mee bij de ophalingen. Zo hoeft u niet nodeloos naar het sorteerpark te rijden, waardoor u minder vervuilt én geen tijd verliest!
 
Wilt u de afvalkalender liever digitaal raadplegen en/of meteen toevoegen aan uw digitale agenda? Neem dan zeker een kijkje op www.limburg.net/afvalkalender.