Gehandicaptenraad zoekt nieuwe leden

De Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (kortweg GAPH) neemt een nieuwe start en is op zoek naar nieuwe leden.

Deze adviesraad ontstond in 2010 en krijgt ondersteuning van het OCMW. Het doel is om inwoners met een beperking te leren hoe ze zich het leven gemakkelijker kunnen maken en hoe ze zich beter kunnen integreren in de gemeente. Hun advies en ervaring is onze leidraad om de gemeente toegankelijker te maken.
 
De leden van de GAPH zijn mindermobiele bewoners uit de gemeente, mobiele vrijwilligers en medewerkers van het OCMW. Zij werkten in het verleden al verscheidene projecten uit die het leven van personen met een handicap in Gingelom eenvoudiger maakten. Eén van de belangrijkste projecten was het toegankelijkheidsplan, dat ervoor moest zorgen dat alle gebouwen in Gingelom toegankelijk werden voor mensen met een beperking. Dat zijn niet alleen personen met een handicap, maar ook ouderen, gekwetsten, ouders met kinderen, … Ook zij hebben baat bij goed toegankelijke handelszaken en openbare gebouwen.
 
Tijdens hun bezoek gaven de leden van de GAPH advies en informeerden zij de eigenaars over kleine, goedkope ingrepen die al het verschil kunnen maken.

Ondertussen ontvingen een 60-tal Gingelomse zaken en gebouwen de raamsticker ‘Wij zijn toegankelijk’ als herkenningsteken.

Ook de ‘ruststoel’ die door een aantal handelszaken aangeboden en vrijgehouden wordt voor mensen met een beperking, ouderen, zwangere vrouwen is een idee van de GAPH .

Om ook in 2020 deze en andere projecten verder uit te werken is de GAPH op zoek naar nieuwe leden. Voelt u zich geroepen om hieraan mee te werken, heeft u interesse om meer te weten te komen over de werking, bent u een creatieve geest die samen met ons nieuwe wil bedenken en uitwerken? Kom dan vrijblijvend naar het infomoment op maandag 9 december om 19 uur in het gemeentehuis.

U kunt zich hiervoor inschrijven bij Kurt Brans van de sociale dienst van het OCMW op het nummer 011 88 04 44 of via kurt.brans@gingelom.be.