Klimaatgroen, zeker doen!

Tijdens de afsluiting van deze driedelige infosessie over natuurlijk tuinieren wordt besproken hoe het groen in onze omgeving een invloed heeft op ons.

Op het moment dat u door de deur naar buiten stapt heeft het groen om u heen al een invloed op u. Het is van geen belang of het nu in uw eigen tuin is of in een park in uw buurt. Al het groen om ons heen heeft positieve effecten op het milieu en op onszelf. Het brengt meer dan alleen ontspanning of een geluksmoment naar boven.


De gepassioneerde spreekster en onze dorpsgenote Cil Merkenhof is hier haar hele leven al door gegrepen.

Op donderdag 15 november worden de positieve effecten van groen door haar op een begrijpelijke en beeldende manier uitgediept. Wereldwijd zijn de voordelen te vinden op het niveau van lucht, water en biodiversiteit. Dichter bij huis spelen ook andere facetten mee waardoor we verbeteringen van de levenskwaliteit ervaren. In een groene omgeving worden de woonomgeving en de mens méér ondersteund dan eerst werd gedacht.


Nu het ’s avonds vroeger donker wordt is het een ideaal moment om eveneens geprikkeld te geraken door wat groen met ons en met het klimaat doet. Onze tuin krijgt een ongekende meerwaarde!
 

Wanneer?      Donderdag 15 november om 19u30
Wat
?              Sessie 3 - Klimaatgroen, zeker doen!
Waar?            Bibliotheek CLIM
Info?               Goele Vantilt - cel Wonen en Leven - 011 88 04 88 - goele.vantilt@gingelom.be
Deelname is gratis, er is geen voorkennis vereist.
Ook als u de eerdere sessies gemist hebt, bent u van harte welkom!