Lente in Gingelom

De lente is weer in het land en daar hoort het ontdekken van alles wat Gingelom te bieden heeft zeker bij! De 10 logie-uitbaters, restaurants en café’s zijn weer klaar om volop toeristen te verwennen die Haspengouw en Gingelom als bestemming gekozen hebben. Terecht, want hoe klein we ook zijn, geen enkele andere gemeente herbergt het kasteel van baron Surlet de Chokier of beschikt over een mooie collectie tumuli, zoals Gingelom dat doet!
 
Bloeiende bloesems, glooiende landschappen, kleurrijke akkers, diepgroene holle wegen,… iedereen komt hierdoor tot rust. Voor ons, als inwoner van Gingelom, lijkt ons landschap heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De vele dag- en verblijfstoeristen die Gingelom kiezen als bestemming getuigen hiervan.
 
Met zo’n 155 toeristische bedden verspreid over de 10 erkende logie-uitbatingen is het Gingeloms verblijfstoerisme een groeiende economische marktspeler. De verblijfstoeristen nemen immers niet enkel de tijd om de regio te verkennen, maar gaan ook een hapje eten, doen een terrasje, fietsen, wandelen, doen boodschappen bij lokale handelaars,… en dragen zo bij tot economische groei.