Week van de Mobiliteit: mee(r) autominderen

Tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september) gaan we met z’n allen mee(r) autominderen: stap, trap, neem het openbaar vervoer of deel een wagen met anderen.

Van 16 tot 22 september is het opnieuw de Week van de Mobiliteit. Deze campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten. Week van de Mobiliteit is echter ook een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten, een oproep die kracht wordt bijgezet tijdens de CarFree Day, de STRAPDAG en de Autovrije Zondag. Meedoen is de boodschap!
 
Op vrijdag 22 september wordt een nieuweeditie van de STRAPDAG georganiseerd in meer dan 1.200 Vlaamse scholen. Kinderen, leerkrachten, (groot)ouders stappen of trappen naar de school. Te voet of met de fiets naar school zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Met de STRAPDAG moedigt het gemeentebestuur de scholen, kinderen en (groot)ouders aan om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor u en uw kind!

Duurzame mobiliteit is natuurlijk het hele jaar belangrijk. Op www.smove.be bent u aan het juiste adres voor inspirerende verhalen, doeltreffende tips en een uitgebreid aanbod om bewust met uw verplaatsingen om te gaan. SMOVE.be maakt u wegwijs in efficiënte, comfortabele en betaalbare oplossingen voor duurzame mobiliteit.

Ervaar de voordelen en laat u overtuigen. Ontdek alle acties op weekvandemobiliteit.be. Zo zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen #goedopweg.
 
De Week van de Mobiliteit is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit met de steun van de Vlaamse overheid, NMBS, De Lijn en Eurocities.