Streekproducten uit Gingelom

 

De Chokier

De Chokier is een amberkleurig bier met een licht kleurend schuim. De smaak is eerder droog tot licht zoetig, een vleugje karamel dat bij de afdronk overgaat in een fijne hopbitterheid. Door zijn hoge, doch zachte bitterheid onderscheidt het zich van de meest commerciële bieren. Tenslotte is de Chokier ook een “volmout” bier wat uiteindelijk een vollere smaak geeft. Gezondheid!

De naam ‘de Chokier’ is afkomstig van Erasme Louis Surlet de Chokier die in 1831 de eerste regent van België werd. Hij woonde in het kasteel van Gingelom en was burgemeester van 1824 tot 1839.

Info: www.dechokier.be

Artisanale delicatessen

Marie-Thérèse is een gamma natuurzuivere streekproducten, zoals advocaat, advocaat van geitenmelk, vlierbloesemgeest, confituren, geleis en confits.

In de streekproductenwinkel van 'Marie-Thérèse Artisanale Delicatessen' (Smidstraat 7, 3891 Mielen-boven-Aalst) zijn er naast de eigen producten ook andere streekproducten verkrijgbaar: Limburgse stroop, Limburgse artisanale bieren, Begische wijnen, appelsappen van hoogstamappelen, Belgische bonbons,...

De producten van 'Marie-Thérèse Artisanale Delicatessen' worden ook verkocht bij een aantal lokale handelaars.

Zin in een wandeling langs de boomgaarden waar het fruit geteeld wordt dat verwerkt wordt in de producten? De productie bijwonen? Belgische wijnen proeven? 

Info: www.craninx.be

Smul van de Gingelomse groene asperge

Het aspergeseizoen begint eind april en eindigt eind juni. De Haspengouwse groene asperges van Regalys groeien in de buitenlucht en onder de hemelse zon. Ze zijn zacht, smakelijk, gevuld met vitamines, en bovendien moeten ze niet geschild worden.

Asperges worden wereldwijd geproduceerd. België is met zo‘n 160 ha een klein aspergeland, zeker vergeleken met China of - dichter bij huis – Duitsland. Europa gebruikt meestal witte asperges, maar in Gingelom vind je dus verse, knapperige groene asperges.

Je kan ze kopen tijdens het seizoen in de hoevewinkel van de Kamerijckhoeve (Kamerijckstraat 11), elke dag van 10 tot 18 uur. Gesloten op dinsdag.

Info: www.regalys.be

Tumulusbrood

In samenwerking met de twee Gingelomse warme bakkers werd een nieuw brood op de markt gebracht: tumulusbrood, ambachtelijk gebakken met voedzame en gezonde spelt.
Verkrijgbaar bij:
- Bakkerij Latui - Langstraat 85 - Montenaken
- Bakkerij Liégeois-Steurs - Steenweg 121 - Gingelom

Contact

Ingrid Leemans - 011 88 04 82
Suzy Mievis - 011 88 10 31

toerisme@gingelom.be

Openingsuren