GFT

Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT)

GFT-afval wordt om de 14 dagen (dinsdags) ingezameld via de groene container. Bij defecten van containers gelieve dit te melden via het meldpunt op het gratis nr. 0800/99 573.

Wie dit wenst, kan papieren GFT-zakken gebruiken (niet verplicht). Deze zakken zijn te koop in het gemeentehuis en het sorteerpark. Kostprijs: € 2,50 voor 5 stuks.

In de handel zijn tevens composteerbare zakken voor GFT-bakken te verkrijgen. Gelieve deze NIET te gebruiken. De ophaler kan het verschil tussen gewone plastic en composteerbare plastic moeilijk onderscheiden en zal uw GFT-bak bijgevolg niet ledigen!

Wat hoort bij het GFT ?

Alle etensresten, loof, schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen, eierschalen en notendoppen, (papieren) koffiefilters met koffiegruis en theezakjes, gras, stro en bladeren, snijbloemen en kamerplanten, klein snoeiafval, kortgemaakte takken, resten van tuinplanten.

Vlees- en visresten zijn minder aan te raden omwille van mogelijke geurhinder ‘s zomers en madevorming.

Wat hoort er niet bij ?

Kattenbakkorrels en vogelkooizand, slachtafval of dode dieren, luiers of ander hygiëneafval, alle afvalsoorten die bij een andere selectieve inzameling thuishoren (papier, glas, restfractie,…).