Subsidies voor de aankoop van mulchsystemen

Geen grasafval met mulchsystemen

Maait u regelmatig uw gazon en zit u met flink wat grasafval opgescheept? Een mulchsysteem biedt hiervoor de oplossing! Een mulchmaaier, mulchkit of combimaaier zijn grasmaaiers die het gemaaide gras ter plaatse fijn snipperen. De versnipperde grasdeeltjes verteren op de bodem, zorgen voor een verbetering van de bodemstructuur en vormen er een nieuwe bron van voedingsstoffen voor de bodem en het gazon. Zo zorgt mulchmaaien voor een pak minder grasafval. Voor een goed resultaat is het wel belangrijk dat u regelmatig genoeg maait en enkel als het gras droog is.

Is ook uw tijd kostbaar?

Door het gebruik van een mulchsysteem dient u geen opvangbak te ledigen. Bovendien moet er geen grasmaaisel verwerkt worden of afgevoerd naar het sorteerpark. U creëert extra vrije tijd om te genieten van uw tuin!

Gemeentelijke toelage

Afvalpreventie is een belangrijk item in het milieubeleid. Het gemeentebestuur stimuleert dan ook de aanschaf van een mulchsysteem met een toelage. Zowel particulieren als erkende verenigingen kunnen een aanvraag indienen.
De subsidie bedraagt € 75 voor een mulchmaaier of combimaaier en € 35 voor een mulchkit.

Raadpleeg het subsidiereglement voor de toekenningsvoorwaarden:

contact

Goele Vantilt - 011 88 04 88
goele.vantilt@gingelom.be

Openingsuren