Autoluwe schooldag

Autoluwe schooldag voor veiligere schoolomgevingen

autoluwe schooldagOp woensdag 9 mei 2012 organiseert de gemeente Gingelom in samenwerking met alle Gingelomse scholen de 15de editie van de autoluwe schooldag in de gemeente.

We richten dan ook een warme oproep naar leerkrachten, leerlingen en ook (groot)ouders om die dag de auto in de garage te laten staan. Kies voor een gezonder, milieuvriendelijker en bovendien goedkoper alternatief: ga te voet of met de fiets naar school!

Minder auto‘s betekent minder CO2 –uitstoot, minder verkeerschaos aan de schoolpoort én meer veiligheid voor de zwakke weggebruiker.

Om de leerlingen weerbaarder te maken in het verkeer worden er gedurende het hele schooljaar tal van verkeersactiviteiten georganiseerd. Deelname aan het verkeerspark, fietsvaardigheidsparcours, knelpuntenbegeleiding, lessen over de dode hoek staan voor diverse klassen op de agenda. In de autoluwe schoolweek besteden we speciale aandacht aan de fietsen. Deze worden aan een grondige technische controle onderworpen aan de hand van de fietscontrolekaart.

Duurzame mobiliteit bekom je niet met een één-dag-actie. Maak er een gewoonte van om, zeker bij mooi weer, te stappen of te trappen naar de school of het werk!

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Info: Mobiliteit - (011) 88 04 88 - lies.smits@gingelom.be