Een toffe zomervakantie voor onze kinderen en jongeren!

Vervelen zal er niet in zitten, want 2022 wordt een onvergetelijke zomer vol plezier!

Tijdens de zomer worden traditiegetrouw meerdere weken speelpleinwerking en zomeropvang georganiseerd.
Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe activiteiten, zoals de tienersportdagen en de taal-tuinkampen, die hieronder voorgesteld worden.

Laat kinderen samen spelen, ravotten, plezier maken, …

Kinderen en jongeren bewegen steeds minder, wat hun mentale en fysieke gezondheid negatief kan beïnvloeden. Meer samen spelen vormt hiertegen de ideale remedie en heeft een positief effect op hun ontwikkeling. Daarom moedigen wij de jeugd aan om tijdens de vakantie maximaal deel te nemen aan onze activiteiten en uitstappen. Er is voor ieder wat wils!

Op het speelplein van Gingelom staat spelen en plezier maken centraal. Aan de hand van thema’s, workshops en ideeën van de kinderen en de begeleiders zelf wordt er een gevarieerd pakket aan activiteiten en uitstappen georganiseerd.
Wie wil er nu niet samen met vrienden sporten op de site van het Meerplein, klimmen en dansen in de sporthal, creatief bezig zijn met klei, op schattentocht gaan of waterspelletjes op de weide spelen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die eigen zijn aan onze speelpleinwerking en die je als ouder vaak niet georganiseerd krijgt.

Een extra voordeel!
Vooraf inschrijven is mogelijk, maar niet verplicht. Jij of je kind kunnen de dag zelf nog beslissen om naar het speelplein JUNIOR te komen. Kinderen vanaf 4 jaar (geboren voor 01/09/2018) nemen vanuit de zomeropvang automatisch deel aan de speelpleinwerking.

Opgelet, voor de opvang dien je wel vooraf in te schrijven.

Wil je zelf je kind wat meer aan het spelen krijgen? Ontdek dan onze speelterreinen.
De jeugd kan zich vrolijk, vrij en veilig uitleven op de vele speelterreinen, gelegen in verschillende deelgemeenten. Ze kunnen er spelen, schommelen, skaten, klimmen, klauteren of lekker chillen De zomervakantie is de ideale periode om ze eens te bezoeken.

Met z’n allen de natuur in!

De natuur heeft een positief effect op kinderen en jongeren. Buiten zijn ze vaak actiever en avontuurlijker bezig en kunnen ze zich volledig uitleven.
Op “den buiten” leert een kind respect te hebben voor de natuur en speelt het in een andere omgeving en met andere materialen.
Genieten van de natuur wil ook zeggen dat we ons moeten beschermen tegen de zon. Lees verder ook het artikel “Bescherm je huid”.

Wil jij jouw kinderen terug de natuur in krijgen? Wij helpen een handje.

Tijdens de tienersportdagen kunnen jongeren van 13 t.e.m. 18 jaar kiezen voor een mix van avontuurlijke activiteiten. Durf jij het aan om gedurende 3 dagen samen met andere Haspengouwse leeftijdgenoten diverse uitdagingen aan te gaan op verschillende locaties? Durbuy Adventure Valley, beMINE beringen en SportaSports Maaseik maken zich klaar voor onze komst.

Inschrijven doe je best zo snel mogelijk gezien het aantal plaatsen beperkt is via https://www.hoeselt.be/nl/ontspannen/sport/teen-adventure-days

Jongere kinderen die houden van de natuur, nieuwsgierig zijn naar het leven van boerderijdieren of een eigen moestuin willen beginnen, schrijven best snel in voor het zomerkamp “op tuinavontuur”.

Een combinatie tuinieren met het taalkamp is ook mogelijk.

Samen grenzen verleggen? Faire quelque chose de nouveau! Do something crazy!

Sommige kinderen zoeken spontaan naar uitdagingen en proberen deze ook graag uit. Zeker als ze al spelend en op een snelle manier de Franse of Engelse taal kunnen leren.

Vanaf dit jaar kunnen kinderen van 5 en 6 jaar deelnemen aan het kleuterkamp: Spelen met taal in de bib. Deelnemers oefenen de Franse taal tijdens spelletjes, knutselen en activiteitjes in de bib.

De kinderen van het lager onderwijs kunnen naast het kamp tuinieren ook kiezen voor de combinatie taal- en tuinkamp: een halve dag taalkamp Frans of Engels gecombineerd met een halve dag tuinieren.

Lees alle informatie over dit zomeraanbod 2022 in de digitale brochure. 

Via www.gingelom.be/speelplein kan je alles nalezen en inschrijven.

Tot binnenkort!