Hartelijk Haspengouw

Visit Haspengouw bundelt alle bloesemtips in een nieuw e-zine

De lente is op komst en dat voelen we in Haspengouw. Het begin van dit vrolijke seizoen wordt gevierd met de lancering van de derde editie van het bloesem e-zine van Visit Haspengouw. Sinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants en de eerlijke fruitproducenten... Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Je kan het ontdekken op   www.visithaspengouw.be .

In 2021 werd een sterke samenwerking opgestart om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden, Alken, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Tongeren en Wellen de krachten.

Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving. Het e-zine werd vorig jaar enthousiast onthaald. De Haspengouwse gemeenten kozen er dan ook voor om hun geliefde bloesems opnieuw gezamenlijk in de kijker te zetten.

Aan de hand van verschillende thema’s zoals wandelen, fietsen, streekproducten, gezinsactiviteiten en overnachtingen kunnen bezoekers hun eigen programma eenvoudig samenstellen. Daarnaast vind je in het webmagazine ook een bloesemmeter om de ontwikkeling van de bloesems te volgen vanop de eerste rij. Een virtueel voorsmaakje van de prachtige bloesems ontdek je via www.visithaspengouw.be.

In de Haspengouwse toeristische infokantoren vind je bovendien een flyer met een QR-code die verwijst naar het e-zine. Nieuw dit jaar is de wedstrijd die Haspengouw verbindt met zijn bezoekers:  “Elk seizoen opnieuw toont Haspengouw zijn charmes op een unieke manier. Maak foto’s van jouw bezoek, deel ze met #visithaspengouw of tag Visit Haspengouw en win drie belevingsvolle kaarten om de regio nog beter te ontdekken.”

Info

Visit Bilzen: 089 39 96 14, toerisme@bilzen.be

Visit Borgloon: 012 67 36 53, toerisme@borgloon.be

Visit Sint-Truiden
: 011 70 18 18, info.toerisme@sint-truiden.be

Visit Tongeren
: 012 80 00 70, info@visittongeren.be

Toerisme Alken
: 011 59 99 70, vrije.tijd@alken.be

Toerisme Diepenbeek:
011 49 18 73, info@diepenbeek.be

Toerisme Gingelom
: 011 88 04 72, toerisme@gingelom.be

Toerisme Heers
: 011 48 01 22, toerisme@heers.be

Toerisme Hoeselt:
089 30 92 09, toerisme@hoeselt.be

Toerisme Kortessem:
011 37 91 40, uit@kortessem.be

Toerisme Riemst: 012 44 03 70, toerisme@riemst.be

Toerisme Wellen
: 012 67 06 46, info@wellen.be


Contactinformatie