Juridische dienst

Onze juriste helpt met het oplossen van problemen

Wie vragen heeft over echtscheiding, huurcontracten, collectieve schuldbemiddeling, ..., kan iedere maandag bij het OCMW terecht. Onze juriste zal u met deskundige raad bijstaan in het zoeken naar een geschikte oplossing voor uw probleem.

De juridische dienst is in het leven geroepen om mensen te helpen die over onvoldoende financiële middelen beschikken om een advocaat te raadplegen. Deze dienstverlening is dan ook volledig kosteloos.

Onze juriste behandelt jaarlijks honderden vragen van mensen die geen raad weten met hun problemen. Meer dan de helft van de personen die een beroep doen de juridische dienst zijn reeds gekend bij het OCMW. Zij werkt dan ook nauw samen met de sociale dienst.

Het geven van informatie en advies is de belangrijkste dienstverlening van de juriste. Verder houdt zij zich vaak bezig met het opstellen van brieven en juridische argumentatie. Vragen over onderhoudsgeld staan op nummer één, gevolgd door vragen over collectieve schuldenregeling, echtscheiding, erfrecht, hoede- en bezoekrecht.

Contact

Sarah Shaham - 011 88 04 89
enkel op maandag na afspraak