Hoe wordt u lid en hoe kan u uitlenen?

Lid worden

Om materialen te kunnen uitlenen, dient u zich lid maken. Dit kan op voorlegging van het identiteitsbewijs. Het lidmaatschap geldt telkens één jaar en het lidgeld bedraagt:
- Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar is dit gratis
- Voor volwassenen vanaf 18 jaar bedraagt het € 5

Met uw lidkaart kan u gebruik maken van elke aangesloten bibliotheek op het provinciaal bibliotheeknet.

Uitleen

Het lenen van materialen is gratis. Maximaal uit te lenen materialen: 3 dvd‘s/cd-roms en 8 boeken/strips

Maximale uitleentermijn: 3 weken. De inleveringdatum en de uitgeleende titels staan vermeld op het bonnetje dat de lenen bij de uitlening ontvangt.

Verlengen uitleentermijn: kan max. 2 keer voor een periode van 3 weken, voor zover de geleende materialen niet gereserveerd zijn. Verlengen kan in de bib., telefonisch tijdens de openingsuren of via de website.

Uitgeleende werken kan u reserveren in de bibliotheek of via de website. U wordt verwittigd zodra het gevraagde materiaal aanwezig is.

Ontbreekt een boek, een cd-rom of een dvd in Gingelomse collectie, dan kan u steeds een aankoopsuggestie aan de uitleenbalie indienen.

Boeken uit andere bibliotheken, kunnen tegen een vergoeding van € 3 via het interbibliothecair leenverkeer (IBL) aangevraagd worden.
De bibliotheek beschikt over 8 internetcomputers met printer. U kunt tijdens de openingsuren en het leescafé gratis surfen op het internet.

Kostprijs zwart–wit afprint bedraagt € 0,10.
Kostprijs kopiëren met kopiekaart:
- 20 kopieën: € 1
- 50 kopieën: € 2,50€