Duwolim

Goedkope lening voor energiebesparende werken

Lenen aan 0% of 1,5% interest dankzij de Vlaamse energielening en Limburgse renovatielening
Met slimme investeringen zoals isolatie of een zuinige verwarmingsketel kan je je energiekosten doen dalen en je wooncomfort verhogen. Misschien wil je ook iets aan je woning vernieuwen maar heb je niet meteen het budget voor handen. Dankzij een voordelige lening aan 0% interest of 1,5% interest kan je deze projecten toch realiseren.

Wie gebruik maakt van deze leningen, krijgt altijd gratis onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, bestuderen van offertes en staan je bij met raad en daad. Zo ben je zeker dat je slim investeert en snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

Om in aanmerking te komen voor een lening met 0% interest moet je voldoen aan één van volgende voorwaarden:
-       Verhoogde tegemoetkoming
-       Beschermde afnemer
-      Personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.550 euro, verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste.

Je kan in dit geval via de Vlaamse Energielening maximum 15 000 euro lenen aan 0% interest om energiezuinige werken uit te voeren. Wil je meer lenen? Dan kan. Je kan nog tot 15 000 euro extra lenen aan 1,5% via de Limburgse renovatielening. Met deze lening kun je dan ook voor niet-energiebesparende werken lenen. Wel moet je minstens de helft van het geleende bedrag gebruiken voor energiezuinige maatregelen. De terugbetaaltijd voor beide leningen is maximum 10 jaar.
Wie niet in aanmerking komt voor een lening aan 0% interest, kan nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5% interest via de Limburgse renovatielening. Je kan dan tot maximum 30 000 euro lenen op maximum 10 jaar. 
Informatie/afspraak maken voor de Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening: Ilse Verleysen, 089 77 81 29,  ilse.verleysen@stebo.be
Meer info: www.energiehuislimburg.be              

5 dingen die je moet weten over gratis energiescans

Wat is een energiescan?
Dit is een onafhankelijk en gratis advies aan huis. Je leert iets over je eigen verbruik, het verbruik van de toestellen in je huis en je krijgt haalbare en praktische tips om je energieverbruik te verlagen. Samen met de energiescanner kijk je welke energieleverancier het best bij je past. Dit kan een besparing opleveren van tientallen euro’s per maand!
Wat levert een energiescan op?
-          Lagere energiefacturen
-          Een pakket met enkele ledlampen
Is een energiescan voor iedereen?
Je hebt recht op een gratis energiescan als je aan één van deze voorwaarden voldoet:
-          Je bent beschermde afnemer
-          Je hebt een bruto belastbaar inkomen maximum van 31 550 Euro, verhoogd met 1650 Euro per persoon ten laste. (inkomen van 3 jaar terug)
-          Je hebt recht op verhoogde tegemoetkoming (klevertje ziekenfonds eindigt op 1)
-          Je hebt een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas
-          er is een verzoek tot afsluiting van elektriciteit en/of aardgas bij de Lokale Adviescommissie ingediend
-          je huurt bij de sociale huisvestingsmaatschappij, een sociaal verhuurkantoor, lokaal bestuur of OCMW
-          je maandelijkse huur is niet hoger dan 521,69€ (of 571,69€ in Hasselt of Genk)
-          het OCMW begeleidt je omdat je de facturen voor gas en elektriciteit niet meer kunt betalen.
Wie voert deze energiescan uit?
De ervaren energiespecialisten van Stebo voeren de energiescans uit. Zij werken hiervoor samen met het energiehuis Limburg en de gemeentelijke woon- en energieloketten.
Hoe vraag ik een energiescan aan?
Bezorg je gegevens (naam, adres en telefoonnummer) aan Nadia Swijsen, 089 77 81 28, nadia.swijsen@stebo.be, meer info: www.energiehuislimburg.be

Contact

Stebo
Noordlaan 137 - 3600 Genk
Tel. 089/ 30 83 03
E-mail: info@stebo.be

Contact

Limcoop
Mgr. Broekxplein 6 – 3500 Hasselt
Tel. 011/ 29 08 58

www.duwolim.be