Sociale huurwoningen

In Gingelom zijn er twee soorten sociale huurmaatschappijen actief: de bouwmaatschappij Nieuw Sint-Truiden en het sociale verhuurkantoor Land van Loon.

C.V. Nieuw Sint-Truiden

Nieuw Sint-truiden bouwt sociale woningen om ze te verhuren aan sociale voorwaarden. De huurprijzen liggen steeds onder de gangbare marktprijzen, en hangen af van het inkomen van de huurder, de gezinssamenstelling, de bouwkost en de ouderdom van de woning.

Voor meer informatie omtrent wachtlijsten en beschikbaarheid kan u steeds rechtstreeks contact opnemen Nieuw Sint-Truiden:

Land van Loon

Land van Loon doet vanaf oktober nog maar 1 keer per maand zitdag op het gemeentehuis. Dat zal telkens de eerste donderdag van de maand zijn,  telkens van 9 tot 11 uur en enkel op afspraak.

Het SVK Land van Loon huurt woningen van eigenaars, die het doorverhuurt aan een bepaalde doelgroep van huurders. Zijn werking biedt voordelen zowel aan eigenaars als aan huurders.

Wie reeds ingeschreven is als kandidaat-huurder voor een sociale woning bij de sociale bouwmaatschappij cv Nieuw Sint-Truiden en over een beperkt inkomen beschikt, kan zich ook inschrijven bij het SVK Land van Loon.
Het SVK Land van Loon verhuurt binnen de regio Zuid-Limburg (Sint-Truiden, Heers, Tongeren, Borgloon, Alken, Gingelom).

C.V. Nieuw Sint-Truiden

Cvba Nieuw Sint-Truiden
Directeur: Georges Fuecht
Gorsemweg 53
3800 Sint-Truiden
Tel.: (011) 68.33.79
Website: www.nst.be
E-mail: info@nst.be

Land van Loon

Tongersesteenweg 42 bus 001
3800 Sint-truiden
Tel.: (01&) 89 21 98
E-mail: info@svklandvanloon.be
Website: www.svklandvanloon.be