Fietsen

Kapelletjespad

kapel NielHeemkunde Gingelom, de Gingelomse logiesuitbaters en de gemeente Gingelom hebben een mooie kaart uitgebracht in het kader van kapelletjes. Het ‘Kapelletjespad’ is enerzijds een prachtige topografische kaart van heel Gingelom en anderzijds een fiets- en wandelroute.

De fietsroute is 47 km lang en voert u langs de stille getuigen van een eens bloeiende volksdevotie, met zowel de eeuwenoude parochiekapellen als de meer bescheiden bouwwerken van (vroegere) inwoners. Alle bestaande kapellen in Gingelom komt u op uw tocht tegen. 36 kapellen en kapelletjes in het totaal.

Kostprijs: € 2,50

Tumuliroute

De Tumuliroute brengt u langs de zichtbare én onzichtbare overblijfselen van de Gallo-Romeinen op Gingeloms grondgebied. Vooral in de deelgemeenten Montenaken, Kortijs en Vorsen valt de ongewone concentratie aan tumuli binnen een straal van 1500 meter.

Fietsroutenetwerk tussen de knooppunten 511, 510 en 192.

Fietsroutenetwerk

Gingelom maakt deel uit van het Fietsroutenetwerk Limburg. Hier glooien de fietspaden tussen fruitboomgaarden, hooilanden, kastelen, vierkantshoeves, beekdalen en pittoreske dorpskernen. U fietst 36 km langsheen de natuurlijke en historische rijkdommen van onze 11 kerkdorpen.

Ook de tumulisites zijn bereikbaar via het fietroutenetwerk tussen de knooppunten 192, 510 en 511!

Kostprijs : € 9,50

Themafietsroutes

      Fietsen tussen bloesems en fruit
     Het fruitige Haspengouw staat het hele jaar door garant voor prachtige landschappen. Zes fruitlussen brengen u langs de mooiste plekjes van Haspengouw.
Lus 1 leidt u langs diverse plekjes in Gingelom: de Kamerijckhoeve (aspergekwekerij met streekproductenwinkel) en o.a. het pittoreske dorpje Muizen.
Fietskaart: € 3

      Fietsen te midden van het rijke verleden
     Zeven routes voeren u langs het rijke verleden van Haspengouw. Ontdek verborgen dorpjes, religieuze monumenten, prachtige kasteelparken,…
Lus 1 laat u kennis maken met de Gallo-Romeinse tumuli in Gingelom. Haal aan de Drie Tommen uw picknickmand boven en geniet van het fantastische uitzicht!
Fietskaart: € 3

Mountainbikeroute Gingelom

’t Maanhof in Borlo als het nieuwe startpunt van de Gingelomse MTB-route.
Hier heeft de mountainbiker de mogelijkheid zijn fiets te reinigen, zich te wassen en om te kleden.
Via een korte inrijstrook (gele pijltjes) fietst u naar de MTB-route (blauwe pijltjes).
De Gingelomse MTB-route is 16,5 km en maakt deel uit van de 682 km lange MTB-netwerk Euregio.
Kaarten van dit netwerk kosten € 10 en zijn te verkrijgen in het gemeentehuis en in ’t Maanhof.

Contactgegevens
’t Maanhof, Bergstraat 8 - 3891 Gingelom
011 88 50 60
info@maanhof.com

Bovenvernoemde fietskaarten zijn te verkrijgen in het gemeentehuis te Gingelom. Mail ons voor een bestelling van toeristische folders.

Contact

Ingrid Leemans - 011 88 04 82
Suzy Mievis - 011 88 10 31

toerisme@gingelom.be

Openingsuren