Wandelen

Het Kapelletjespad

kapel NielHeemkunde Gingelom, de Gingelomse logiesuitbaters en de gemeente Gingelom hebben een mooie kaart uitgebracht in het kader van kapelletjes. Het ’Kapelletjespad‘ is enerzijds een prachtige topografische kaart van heel Gingelom en anderzijds een fiets- en wandelroute.

De wandelroutes vertrekken vanuit de 11 logiesuitbaters die Gingelom inmiddels rijk is. Eigen inwoners en toeristen kunnen kiezen uit kleine en grote wandellussen, waarbij ze – net als bij het fietsroutenetwerk Limburg – het exact aantal kilometer van hun tocht vooraf kunnen bepalen.

Kostprijs : € 2,50

De Cicindriaroute

Cicindria wandelrouteIn deelgemeente Jeuk ontspringt de Cicindria tussen het groen van een eeuwenoud kasteeldomein. Discreet slingert ze zich richting Sint-Truiden via Borlo, Buvingen en Muizen. Temidden van weidse landschappen, golvende velden en fruitbomen in strak gelid. Een idylle van natuurlijke stilte en gezonde buitenlucht … om gewoon te genieten.

Het wandelgebied Cicindria in Gingelom bestaat uit drie wandellussen.
1) De oranje ruit wandeling is 6,5 km lang en start in Buvingen, Park van de Vriendschap, Mielenstraat 1. Een wandeling langs het kleine dorpje Muizen, een schitterende holle weg en weids golvende landschappen.
2) De oranje rechthoek wandeling is 6 km en vertrekt tegenover het Pachthof te Borlo, Thewitstraat 8 of aan het Park van de Vriendschap, Mielenstraat 1. Een ontdekkingstocht langs twee historische dorpjes, een betoverend stukje ‘nieuwe’ natuur langs het wachtbekken, een holle weg en een golvend landschap dat weggeplukt lijkt uit de Provence.
3) De blauwe bol wandeling is 5,5 km en start vertrekt tegenover het Pachthof te Borlo, Thewitstraat 8. Wandelplezier langs historische gebouwen, een prachtig wachtbekken, holle wegen, bosjes, fruitige boomgaarden en een middeleeuws kapelletje.

De wandelkaart omvat enerzijds 3 wandellussen op Gingeloms grondgebied en anderzijds 3 lussen op grondgebied Sint-Truiden.

Gratis wandelfolder.

De Chokierroute 3,8 km

De Chokierroute herinnert aan de historische figuur van Erasme Louis Surlet de Chokier, Regent van België, die Gingelom als thuisbasis had. Op de route volgt u zijn voetsporen in het centrum van dit typisch Haspengouws dorp. De wandeling vertrekt aan het gemeentehuis (Sint-Pieterstraat 1) en is 3,8 km. Volg de paaltjes met een blauwe ruit.

Gratis wandelfolder.

De tumuli te voet bezoeken?

Bestel de wandelkaart ‘Verborgen Moois Gallo-Romeinse tumuli’ (€ 1,5). De route start aan de kerk in Vorsen, is 4 km lang en is bewegwijzerd.

Contact

Ingrid Leemans - 011 88 04 82
Suzy Mievis - 011 88 10 31

toerisme@gingelom.be

Openingsuren