Alpaca Tumulus

Alpaca 1Wist je dat de alpaca ook wel berglama wordt genoemd?

Deze wollige beestjes staan centraal bij Alpaca Tumulus en hebben een zeer hoge aaibaarheidsfactor.

Veel mensen wisten dit niet, maar deze wollige beestjes kan je gaan bezoeken in de alpacafarm hier in Gingelom. Geniet van deze bijzondere dieren en ga op een alpacawandeling.

Hoe ziet zo'n alpacawandeling eruit?

Eerst geef je de dieren eten om zo een vertrouwd gevoel op te wekken vooraleer je met hen uit de stal vertrekt. Vervolgens ga je met het wandelteam hun kopstukjes of halter aan doen om op stap te gaan nadat alle instructies zijn overlopen. Tijdens deze wandeling zal je niet alleen meer te weten komen over de alpaca’s zelf en hun historiek, maar ook over de boerderij Alpaca Tumulus.

Alpaca 2Alpaca 3Alpaca 4

Naast een alpacawandeling, heeft Alpaca Tumulus ook een wolwinkel.
Daar vind je allerlei zelf gemaakte producten terug, die gemaakt zijn van Alpaca wol. Neem eens een kijkje op de website van Alpaca Tumulus, waar je ook de openingsuren terugvindt.

De wol wordt gesponnen door de Tumulus Fiber Mill. Dit is een ecologische wolspinnerij in Vlaanderen. Hier kan je terecht voor alle soorten wolverwerkingen van schapenwol, alpaca, lama, kameel, yak, angora, mohair, … Zelfs als je een langharige kat of hond hebt kunnen zij deze vacht omtoveren tot een draadje of een stuk gevild stof.

Wil jij wel eens op bezoek bij Alpaca Tumulus, aarzel dan zeker niet. Een warm welkom wacht op jou.


Contactinformatie