Alpaca Tumulus

Alpaca 1Wist je dat de alpaca ook wel berglama wordt genoemd?

Deze wollige beestjes staan centraal bij Alpaca Tumulus en hebben een zeer hoge aaibaarheidsfactor.

Veel mensen wisten dit niet, maar In Gingelom is er een alpacafarm die je kan bezoeken. Geniet van deze bijzondere dieren door de verschillende activiteiten die er worden aangeboden.

Alpacawandeling

Alpaca Tumulus organiseert alpacawandelingen.

Eerst geef je de dieren eten om zo een vertrouwd gevoel op te wekken vooraleer je met hen uit de stal vertrekt. Vervolgens ga je met het wandelteam hun kopstukjes of halter aan doen om op stap te gaan nadat alle instructies zijn overlopen. Tijdens deze wandeling zal je niet alleen meer te weten komen over de alpaca’s zelf en hun historiek, maar ook over de boerderij Alpaca Tumulus.
Heb je interesse in een wandelung met de alpaca's? Boek dan jouw afspraak. 

Meet & Feed

Naast een alpacawandeling, bieden ze ook een 'Meet en Feed' aan. Je ontmoet de alpaca's ontmoeten in hun vertrouwde omgeving, je voedert en vertroetelt hen. Tijdens deze activiteit krijg je ook meer uitleg over de alpaca's, de alpacaboerderij en is er nog ruim voldoende tijd om jouw bezoek te vereeuwigen met en foto of selfie. Ook voor deze activiteit moet je op voorhand een afspraak boeken. 

Alpacaterras

Van april tot augustus kan je elke zaterdag en zondag (van 12:00 tot 20:00) terecht op het Alpaca Terras. Geniet er van een drankje, een ijsje, het uitzicht op de glooiende velden en natuurlijk ook van de alpaca's.

Wolwinkel

Daarnaast heeft Alpaca Tumulus ook een wolwinkel.
Daar vind je allerlei zelf gemaakte producten terug van Alpaca wol. Je vindt er ook Suzanne, hun eigen ontworpen kwaliteitsgarenmerk van de eigen gekweekte alpaca's.
Neem eens een kijkje op de website van Alpaca Tumulus, waar je ook een afspraak kan maken om de wolwinkel te bezoeken.

De wol wordt gesponnen door de Tumulus Fiber Mill. Dit is een ecologische wolspinnerij in Vlaanderen met het handmade in Belgium-label.
Hier kan je terecht voor alle soorten wolverwerkingen van schapenwol, alpaca, lama, kameel, yak, angora, mohair, … Zelfs als je een langharige kat of hond hebt kunnen zij deze vacht omtoveren tot een draadje of een stuk gevild stof.

Brei in de Wei

Heb je een wollige hobby zoals breien, haken, weven of spinnen? Alpaca Tumulus organiseert elke zaterdag (om 14:00) 'Brei in de Wei'.

Schuif gezellig je stoel erbij om tijdens het breien, haken, ... te keuvelen en ervaringen uit te wisselen.

Wil jij wel eens op bezoek bij Alpaca Tumulus, aarzel dan zeker niet. Een warm welkom wacht op jou.


Contactinformatie