Fietsroutenetwerk Limburg

Gingelom maakt deel uit van het Fietsroutenetwerk Limburg. Foto Fietsroutenetwerk

Hier schitteren de fietspaden tussen fruitboomgaarden, hooilanden, kastelen,  vierkanthoeves, beekdalen en pittoreske dorpskernen. 

Ontdek de mooiste fietsroutes van het Fietsparadijs Limburg.

De kaart biedt je een  gedetailleerd overzicht van het volledige Limburgse fietsroutenetwerk, de knooppunten en de afstanden naar fietscafés en fietsvriendelijke logies. Je hebt de mogelijkheid om op 42 startplekken te beginnen, 1 in elke Limburgse gemeenteen. Vertrek dus zeker ook eens vanuit Gingelom.

Ook de tumulisites zijn bereikbaar via het fietsroutenetwerk tussen de knooppunten 192, 510 en 511!

Fietskaart: € 9,50.

 

Thema routes

Fietsen tussen bloesems en fruit 

Het fruitige Haspengouw staat het hele jaar door garant voor prachtige Foto Kamerijckhoevelandschappen. 6 fruitlussen brengen je langs de mooiste plekjes van Haspengouw.

Lus 1 leidt je door een redelijk vlakke fietsroute langs open landschappen en fruitbedrijven met enkele matige klimmetjes.

Met deze route kom je voorbij diverse leuke plekjes hier in Gingelom, zoals de Kamerijckhoeve (aspergekwekerij met de streekproductenwinkel) en het pittoreske dorpje Muizen.

Fietskaart: € 3

 

Fietsen door het rijke verleden

7 routes voeren je langs het rijke verleden van Haspengouw. Ontdek verborgen Foto Tumuli Fietsroutenetwerkdorpjes, religieuze monumenten, prachtige kasteelparken en nog zoveel meer.

Lus 1 laat je kennis maken met prachtige vergezichten, typische vierkanthoeves en kerkdorpjes.

Maak hier ook kennis met de Gallo-Romeinse tumuli (grafheuvels) in Gingelom. Haal aan de Drie Tommen je picknickmand boven en geniet van het fantastische uitzicht!

Fietskaart: € 3

 


Contactinformatie