Im Haus 1942

Ben jij iemand die interesse heeft in de oorlog? Dan is het belevingshuis “Im Haus 1942” iets voor jou.

Im haus Im Haus bevindt zich in een oud woonhuis. De setting maakte het mogelijk om alles weer om te toveren naar hoe het er vroeger moet hebben uit gezien. Deze woning toont je dan ook hoe een Duitse soldaat geleefd en gewerkt heeft tijdens de oorlogsperiode. Het volledige huis werd ingericht als een door Duitse soldaten ingenomen woning in de periode 1940-1945. In de woning zelf zijn een 6-tal taferelen en een schuilkelder met licht en geluidseffecten ingericht.

Een bezoek aan Im Haus is dan ook net alsof je een kleine tijdreis naar het verleden maakt.

Im haus 2Pascal Cardinaels is de eigenaar, zijn interesses liggen bij WOII en re-enactement. Dit houdt in dat hij meewerkt aan het naspelen of herleven van gebeurtenissen uit het verleden. Zijn interesse hierin is 15 jaar geleden ontstaan, na een bezoek aan een re-enactment evenement en een gesprek met een Duitse re-enactor.

Door de jarenlange ervaring met re-enactment en een gepassioneerde hobby kan je opmerken dat er veel oog is voor historische correctheid.

Wil jij graag eens langsgaan? Neem dan zeker een kijkje op hun website en reserveer je bezoek.

 

Bevrijdingsfeesten

Elk 2de weekend van september zijn het bevrijdingsfeesten in Borlo, hierbij is er van alles rond het thema van de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen in en rond het dorp. Tijdens dit weekend is ook het belevingshuis gedeeltelijk opengesteld.

Hiervoor hoef je geen bezoek te reserveren.


Contactinformatie