Taxivergunning

Voor het uitbaten van een taxidienst of een dienst voor ceremonievervoer heb je een vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer nodig van de stad of de gemeente waar je gevestigd bent. De vergunning is voor 5 jaar geldig, in heel Vlaanderen, maar dus niet in Brussel.

Vanaf 01/01/2020 is er een nieuwe vergunning voor het uitbaten van diensten voor individueel bezoldigd personenvervoer.

Voor bestaande taxi- en VVB-exploitanten met een vergunning afgeleverd voor 31/12/2019 geldt een overgangsbepaling waarbij de lopende vergunningen kunnen aflopen zoals voorzien. Dat betekent dat alle regels, mogelijkheden en beperkingen van die vergunning van toepassing blijven. Vergunningen vanaf 01/01/2020 vallen meteen onder de nieuwe voorwaarden, en hiervoor moet bv. een bewijs van Nederlandse taalkennis aangeleverd worden.

Let op: De bestuurderspas daarentegen geldt voor bestuurders en niet voor exploitanten. Deze is vanaf 01/07/2020 wel verplicht voor alle bestuurders, ongeacht het type vergunning van de exploitant waarvoor ze rijden.

Je moet je nieuwe vergunning of de wijzigingen van je vergunning zelf aanvragen via de Centaurus 2020 databank van de Vlaamse overheid.

Meer informatie over het aanvragen van een vergunning voor het uitbaten van een taxidienst vind je op de website van Vlaanderen.


Contactinformatie