Waardebonnen

Het gemeentebestuur is naar aanleiding van de coronacrisis in 2020 gestart met het systeem van waardebonnen voor alle inwoners, exclusief te besteden bij de lokale handel en horeca. Hiermee ondersteunt de gemeente zijn inwoners én krijgen de lokale handelaars een extra duw in de rug.
De bonnen zijn bestemd voor een aantal geschenkbonnen of premies en worden ook ingezet bij plaatselijke acties. Elke bon is vergezeld van een lijst van deelnemende handel & horeca (onder 'Gingelom'). De bon is 6 maanden geldig.

Voorwaarden

Ben je een handelaar of horeca-uitbater, gevestigd in onze gemeente, dan kan je je registeren als deelnemende handelaar en hiermee ook de waardebon in ontvangst nemen. Je moet je hiervoor registreren op de Cirklo-Light applicatie.

Procedure

Volg volgend stappen om je te registreren:

 1. Registratie kan via het registratieformulier.
 2. Na acceptatie krijg je een uitnodigingsmail op het opgegeven e-mailadres.
 3. Volg de richtlijnen uit de mail en installeer de Cirklo-light applicatie op jouw smartphone of tablet. Hiermee kan je de bonnen in ontvangst nemen.
 4. Je bent nu volledig klaar om betalingen met waardebonnen af te handelen. Dit verloopt als volgt:
  1. Jouw klant presenteert de papieren waardebon met QR-code.
  2. Je opent de Cirklo app.
  3. Klik op de kop ‘scannen’ en volg de stappen.
          - Voer het bedrag in dat de klant aan jou moet betalen.
          - Scan de QR-code op de waardebon.
          - Bevestig de transactie en de betaling wordt uitgevoerd.
 5. De omzetting van je ontvangen waardebonnen in euro’s en de overboeking naar jouw bankrekening gebeurt automatisch. Afhankelijk van de opgegeven voorkeur vindt de overdracht maandelijks of wekelijks plaats.

Contactinformatie