Wandel- & fietsroutes Kapelletjespad

Fietsen en wandelen langs kapellen

Zin om een frisse neus te halen? Zin om nieuwe plaatsen te ontdekken?
Dan is het Kapelletjespad iets voor jou. Dit bestaat uit een fiets- en wandelroute, die is uitgewerkt zodat je door het glooiend landschap de 40 kapellen passeert.
In de brochure is bovendien een prachtige topografische kaart van heel Gingelom opgenomen.

Niet enkel zal je kunnen genieten van de prachtige omgeving hier in Gingelom, maar kan dit ook een hele belevenis zijn met je familie of vrienden.

Ieder kapelletje is toegewezen aan een bepaalde persoon. Denk maar aan het kapelletje te Mielen-Boven-Aalst, zij is toegewijd aan H. Anna. Dit wilt zeggen dat ze allemaal, 1 voor 1, een eigen geschiedenis hebben.

Naast de historische eigenschappen geniet je ook van verschillende raamwerken, het altaar, de kaarsen of beelden en bovenal de sfeer.

Heb je zin in een tussenstop? Geen enkel probleem, het Kapelletjespad is zo ontworpen dat je kan uitrusten op verschillende plaatsen waar bankjes voorzien zijn. Ook kom je op de route voorbij verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Kies uit kleine en grote wandel- of fietslussen, waarbij je het exact aantal kilometers van je tocht vooraf kan bepalen.
De kaart van “Het Kapelletjespad” vind je bij het gemeentehuis of de bibliotheek van Gingelom en kost € 2,50.


Contactinformatie