Het Huis van het Kind

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. 

Het Huis van het Kind Haspengouw is een samenwerking tussen diverse diensten die met en voor kinderen werken in de gemeenten Gingelom, Borgloon, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen.
Hier zorgen we samen voor ouders en kinderen. Voor kleine en grote vragen. Voor kleine en grote kinderen.

Het Huis van het Kind Haspengouw organiseert in Gingelom maandelijks een inloopmoment voor ouders en kinderen. Dat gaat elke 2de woensdag van de maand van 09:00 tot 11:00 door in de gemeentelijke bibliotheek.

Tijdens het inloopmoment is er steeds een verpleegkundige van Kind en Gezin en een consulent van de opvoedingswinkel aanwezig. Je kan bij hen terecht met vragen over zwangerschap, voeding bij baby’s en peuters, slaapproblemen bij jonge kinderen, zindelijkheid, algemene ontwikkeling, enzovoort. Je kan je kindje ook laten wegen, meten of een oogtest laten uitvoeren.

Daarnaast is er ook een consulent van de Opvoedingswinkel aanwezig. Bij haar kan je terecht met al je vragen over het opvoeden van kinderen.
Zit jij soms ook met de handen in het haar? Kom dan langs voor een luisterend oor en ontvang tips en handvaten voor de opvoeding van je kinderen.

Heb je nog vragen?                                  


Contactinformatie