Bezoekersteam 80+

Veel senioren zijn onvoldoende op de hoogte van hun rechten en van de diensten die hen kunnen helpen in het dagelijkse leven. Om deze doelgroep beter te informeren heeft het OCMW van Gingelom een team van vrijwilligers samengesteld dat de 80-plussers een bezoekje brengt.                 

Dit bezoek bestaat uiteraard uit een sociale babbel. Maar we gaan ook na of de 80-plussers gebruik maken van alle voordelen en tegemoetkomingen waar ze recht op hebben.

Hierbij maken we tijd voor zijn of haar verhaal en luisteren we naar de noden en eventuele problemen die zich stellen in het dagelijkse leven van deze persoon.
De vrijwilliger informeert hem over de verschillende thuiszorgdiensten, de mogelijkheden tot sociale contacten of het recht op bijkomende tegemoetkomingen en voordelen.

Nadien rapporteren de vrijwilligers over hun huisbezoeken aan de sociale dienst van het OCMW. Indien nodig schakelen we een maatschappelijk assistent in om bepaalde problemen op te lossen.

Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom!

Help je graag mensen en wil je 80-plussers door middel van een persoonlijk bezoekje van dienst zijn, dan kan je contact opnemen met Laure Petitjean via 011 88 04 49 of socialedienst@gingelom.be.

Vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding en worden door het OCMW verzekerd. Daarnaast krijgen ze de nodige begeleiding en een opleiding om hen in te wijden in de bestaande sociale voordelen voor senioren en de thuiszorgdiensten.


Contactinformatie