Zitdagen ondersteuning voor personen met een handicap

Kom met al jouw vragen over ondersteuning voor personen met een handicapnaar het gemeentehuis

Personen met een handicap verdienen de best mogelijke begeleiding en informatie op maat. Daarom gaan de gemeente Gingelom en IGL Ter Heide nauw samenwerken.
IGL staat voor Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg. Op 4 campussen in Limburg bieden zij een warme thuis voor 430 kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking.

Zitdagen in het gemeentehuis

Wie vragen heeft over de rechten van personen met een handicap kan voortaan maandelijks op het gemeentehuis terecht op een zitdag van IGL Ter Heide.

Wanneer? Elke tweede woensdag van de maand van 09:00 tot 12:00. De eerstvolgende zitdagen vinden dus plaats op 08/05, 12/06 en 10/07.

Wat? Een gespecialiseerde medewerker beantwoordt alle vragen over handicap en helpt je een duidelijk zicht te krijgen op het ruime aanbod aan ondersteunings- en begeleidingsmaatregelen voor personen met een handicap.

Weet je niet welke zorgen je kan inkopen met je persoonlijk assistentiebudget of welke sociale voordelen je kan aanvragen? Vermoed je een beperking bij jezelf of iemand in je omgeving en weet je niet op welke manier je
hulpverlening kan inschakelen? Stel dan je vraag op de zitdag aan de medewerker van IGL Ter Heide. Zij staat je bij op het vlak van huisvesting, vrije tijd, gezondheid, maatschappelijke participatie en financiële aangelegenheden.

Kan je niet langskomen tijdens één van de zitdagen?

Dat is geen probleem. Je kan je vraag ook stellen aan Chantal Tans: 089 39 01 37 -  chantal.tans@terheide.be.