Drankvergunning vaste, reizende of occasionele drankgelegenheden

Als uitbater van een vaste drankgelegenheid (bijvoorbeeld: café, restaurant, cafetaria, frituur, …) heb je een drankvergunning nodig voor het schenken van alcoholhoudende dranken voor consumptie ter plaatse. Het gaat hier om gegiste dranken (bijvoorbeeld: bieren, wijnen, mousserende wijnen, …) en sterke dranken (bijvoorbeeld: gin, cognac, cocktails, … ).
Deze vergunning is persoons- en plaatsgebonden en kan niet worden overgedragen.

Als uitbater van een rondreizende drankgelegenheid (bijvoorbeeld: tapwagen, mobiele cocktailbar, boten, ...) heb je een drankvergunning nodig voor het schenken van alcohol voor consumptie ter plaatse. Het gaat hier om gegiste dranken (bijvoorbeeld: bieren, wijnen, mousserende wijnen, …) en sterke dranken (bijvoorbeeld gin, cognac, cocktails, … ). Deze vergunning is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen.
Deze vergunning geldt voor het volledige grondgebied van België.

Als organisator van een occasionele drankgelegenheid (bijvoorbeeld: fuif of evenement,…) heb je een drankvergunning nodig voor het schenken van alcoholhoudende dranken voor consumptie ter plaatse.
Het gaat hier om gegiste dranken (bijvoorbeeld: bieren, wijnen, mousserende wijnen, …) en sterke dranken (bijvoorbeeld: gin, cognac, cocktails, … ). Deze vergunning is persoons-, plaats- en tijdsgebonden en kan niet worden overgedragen.

Procedure

Voor het bekomen van een drankvergunning voor een vaste of rondreizende drankgelegenheid neem je contact op met de dienst wonen en leven via de hiernaast vermelde contactgegevens.

Heb je nog vragen, stel deze dan per e-mail aan economie@gingelom.be of telefonisch op 011 88 04 95.

Regelgeving


Contactinformatie