Het vernieuwde busnet - 2024

Het vernieuwde busnet, hoe zit dat in Gingelom?

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het stadscentrum.

Vanaf 06/01/2024
kan dat in Gingelom nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Vanaf 15/11/2023 informeert De Lijn je verder over deze vernieuwingen, onder andere via delijn.be/nieuwenet. Maar ook op de lijn-, halte- en gemeentepagina’s op hun website, in hun app en folders én aan de Lijnhaltes vind je meer informatie.
En dan zijn er nog de medewerkers van De Lijn die met veel plezier je vragen beantwoorden in Lijnwinkels of via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Waarom Hoppin?

Hoppin bundelt de beschikbare mobiliteitsoplossingen – die door verschillende

partners kunnen worden aangeboden – onder één noemer. Het vervangt dus geen bestaande mobiliteitsmerken zoals De Lijn, NMBS, … Maar het bundelt deze voor de reizigers.

Hoppin maakt het voor de gebruiker dus gemakkelijker om deze vervoersmodi te herkennen, te gebruiken en vooral te combineren. De combimobiliteit wordt zo eenvoudig en zichtbaar voor de reiziger.

Zo ziet het nieuwe net er uit in deze regio vanaf 06/01/2024

Lijn 22 Sint-Truiden - Montenaken - Landen

 • Deze lijn kende je als lijn 42 Sint-Truiden - Landen, maar nu krijgt deze een nieuw lijnnummer.
 • In Landen heb je een makkelijke aansluiting met de IC-trein van en naar Blankenberge.

Ook de onderstaande lijnen hebben nu een eigen lijnnummer:

 • Lijn 929 Jeuk - Montenaken - Landen

Deze lijn is afkomstig uit lijn 21 Montenaken - Jeuk.

 • Lijn 927 Jeuk - Sint-Truiden

Deze lijn is afkomstig uit lijn 41 Sint-Truiden - Jeuk.

Ken je de flexbus al?

Je rit reserveren doe je via Hoppin. Op de site van Hoppin vind je alle bediende flexbushaltes in jouw gemeente.

Goed om te weten

 • Maak eenmalig een account aan bij Hoppin.
  - Via de Hoppin-app.
  - Via hoppin.be.
  - Via de Hoppincentrale 0800 12 2 12.
 • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
 • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.
 • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

Meer weten? Surf naar www.hoppin.be

Je reis uitstippelen?
Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de  routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check ook delijn.be/nieuwenet.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de  routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check ook delijn.be/nieuwenet.