Animal Rescue Services

Spijtig genoeg hebben we het allemaal al eens gezien: een aangereden hond, een gewonde kat langs de kant van de weg, een vogel die zichzelf in een benarde situatie heeft gebracht.

Als gemeentebestuur werken we samen met Animal Rescue Service. Bij hen kunnen onze inwoners terecht voor alle interventies op ons grondgebied voor dieren die in een noodsituatie verkeren. Animal Rescue Service kan snel ter plaatse zijn, wat de kans vergroot dat het met de dieren nog goed afloopt.

Soms komt hulp helaas ook te laat, als het aangereden of gewonde dier al overleden is op het moment dat het wordt aangetroffen. Ook in dat geval snelt Animal Rescue Service ter plaatse.

Wie een dier in nood aantreft, kan contact opnemen met Animal Rescue Service op 0499 89 98 99.

Asielen richten zich vooral op het opvangen van loslopende honden en katten. Dit blijft ook zo, dus voor loslopende honden en katten neem je best contact op met de lokale politie of 101. In vele gevallen is er al iemand die zijn hond of kat als verloren heeft aangemeld en kunnen ze dus snel de eigenaar laten weten dat hun huisdier terecht is. Zo niet zullen zij de nodige dienst contacteren om het dier op te halen en zo de eigenaar te achterhalen.


Contactinformatie