Activiteiten

Foto Park van de Vriendschap 1Foto Park van de Vriendschap 2Foto Park van de Vriendschap 3

Het lokaal dienstencentrum ‘Het Park van de Vriendschap’ biedt zowel activiteiten van recreatieve als van vormende aard aan. We geven een greep uit het ruime aanbod.

Recreatieve activiteiten

Kaarten

Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00.
In het voorjaar en in het najaar is er bovendien een kaartcompetitie op donderdagnamiddag met ploegen van elk 3 spelers.

Kienen

Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00.

Fietsen

Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00, vanaf begin april tot eind oktober. De begeleiding gebeurt door vrijwilligers.
Tijdens de zomermaanden worden er ook telkens 4 daguitstappen georganiseerd.

Buurtrestaurant

Elke donderdagmiddag vanaf 11:30.
De bedoeling hiervan is om senioren een volledige warme maaltijd aan te bieden aan een zeer democratische prijs. Ook het sociale aspect is hier uiteraard belangrijk.

80-plussers

De bijeenkomst van de 80-plussers is ongetwijfeld 1 van de paradepaardjes van ‘Het Park van de Vriendschap’. Met deze activiteit proberen we 80-plussers uit hun isolement te halen door even de dagelijkse sleur te doorbreken. 
De 80-plussers komen om de 14 dagen op maandagnamiddag samen in 'Het Park van de Vriendschap’.

 

Vormende activiteiten

Cursus internet en e-mail

Voor de meeste senioren is het internet een onbekende en onbereikbare wereld. Om daar verandering in te brengen organiseert ' Het Park van de Vriendschap’ internetcursussen voor senioren. Er is geen voorkennis vereist. De lessen gaan door in de computerzaal van de gemeentelijke bibliotheek CLIM.

Koken voor mannen

De kooklessen voor mannen zijn een groot succes. De cursus richt zich op beginnende koks, zowel alleenstaande als getrouwde mannen. In een kleine groep wordt er aan de deelnemers de beginselen van een goede kok aangeleerd. De kooklessen vinden telkens plaats op maandag om de 2 weken vanaf 18:30.

Koken voor vrouwen

'Het Park van de Vriendschap’ organiseert ook een kookcursus voor vrouwen die hun kookkunsten willen uitbreiden. De kooklessen vinden telkens plaats op maandag om de 2 weken vanaf 18:30.


Contactinformatie